‘Povratak – zapisi prognanice’, djelo Anke Duper, predstavljeno u Kući Bukovac
Predstavljanje djela Anke Duper u Kući Bukovac

nadnevak

Djelo Anke Duper ‘Povratak – zapisi prognanice’ predstavljeno je sinoć u Kući Vlaha Bukovca u suradnji Društva dubrovačkih pisaca i Muzeja i galerija Konavala.
Podijelite ovaj članak

Članak je preuzet sa stranica DuLista.

Knjigu je predstavio književnik i predsjednik Društva, Boris Njavro, uz njega profesorica hrvatskoga jezika Tajana Martić te snimatelj i redatelj Nikola Duper, sin autorice, Anke Duper.

Predstavljanje djela Anke Duper u Kući Bukovac

Knjiga je nastala iz zapisa Nikoline majke Anke, odnosno dnevnika kojeg je ona vodila tijekom Domovinskog rata. To su bili zapisi na kuvertama, komadima papira koje je kasnije prepisivala u bilježnicu i, u konačnici, na računalo.

Anka Duper je osnovnu školu završila u Cavtatu, kao i srednju stručnu školu. Godine 1960. udala se za Petra Dupera u Mline. Do mirovine je radila u hotelu Mlini, a tada je počela pisati uspomene iz prošlosti bilježeći kako se živjelo u njenom djetinjstvu i mladosti. Osim uspomena iz prošlosti objavila je i dnevnik iz Domovinskog rata. Kao uspomenu na voljenu majku i prijateljicu, mrežnu stranicu www.anka.duper.org nastavlja voditi sin Nikola.

Nedavne
objave

Dupisci - logo - footer

DUPISCI.HR koristi "kolačiće" radi poboljšanja korisničkog iskustva.