Predstavljanje knjige Anke Duper „Povratak – zapisi prognanice“
Anka Duper - omot

nadnevak

Konačno i u Župi dubrovačkoj!
Podijelite ovaj članak

Društvo dubrovačkih pisaca poziva na predstavljanje knjige Anka Duper „Povratak – zapisi prognanice” koju će u ponedjeljak, 31. siječnja u 17 sati ili u pet popodne u restoranu Flamingo u Župi dubrovačkoj predstaviti sin autorice, inače snimatelj i redatelj Nikola Duper, u ime izdavača knjige Boris Njavro, ratni voditelj ureda za prognanike i izbjeglice Pavo Handabaka, te profesorica hrvatskoga jezika Tajana Martić.

Knjiga je nastala iz zapisa Nikoline majke Anke, odnosno dnevnika kojeg je ona vodila tijekom Domovinskog rata. To su bili zapisi na kuvertama, komadima papira koje je kasnije prepisivala u bilježnicu i, u konačnici, na računalo. Zapisi sežu od prvih napada na Župu dubrovačku jeseni 1991. do konačnog povratka doma u svoju Župu 1992., te kroz detalje ratne obnove do 1995. godine. To je mala knjižica fragmenata sjećanja i trenutaka života te ratne jeseni i narednih godina u progonstvu.

Anka Duper je osnovnu školu završila u Cavtatu kao i srednju stručnu školu. Godine 1960. udala se za Petra Dupera u Mline. Do mirovine je radila u hotelu Mlini, a tada je počela pisati uspomene iz prošlosti bilježeći kako se živjelo u njeno djetinjstvo i mladost. Osim uspomena iz prošlosti objavila je i dnevnik iz Domovinskog rata. 

Kao uspomenu na voljenu majku i prijateljicu, mrežnu stranicu (http://anka.duper.org/) nastavlja voditi sin Nikola.

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera i vremena koja živimo moguća je nazočnost samo 20 – tak osoba! 

Nedavne
objave

Dupisci - logo - footer

DUPISCI.HR koristi "kolačiće" radi poboljšanja korisničkog iskustva.