“Zapisi postijera iz Grada” dugogodišnjeg poštara Miha Mihe Đanovića
"Zapisi postijera iz Grada" Miha Mihe Đanovića

nadnevak

Najnovije izdanje društva dubrovačkih pisaca, knjiga "Zapisi postijera iz Grada" dugogodišnjeg poštara Miha Mihe Đanovića predstavit će se u ponedjeljak, 22. siječnja, s početkom u 19 sati u Saloči od zrcala.
Podijelite ovaj članak
Uz autora, u predstavljanju ove vesele i zanimljive knjige o čeljadi Grada nekad, sudjeluju i Primorski svatovi i autorovi prijatelji – Mato Jerinić, Boris Njavro i Sebastijan Vukosavić.

Miha, Miho Đanović, čeljadi je znani postijer od Grada, pa i nešto šire po Dubrovniku. Sa kućnim brojem u Medovićevoj ulici, onoj prvoj od Pila kad se siđe na Stradun, uz dugi i visoki zid Male braće, u ulici koja vodi sve do gore prijeko Prijekog, uza skale do Pelina i podno Minčete. Tu živi s obitelji, kao što živi u cijelom Gradu, u svakoj mu ulici, svakom kantunu, placeti… u svom điru sve te godine koje je proveo kao postijer, raznoseći u svojoj bursi od pošte razne čestitke, kartoline, pisma, račune i mirovine, tužne i radosne vijesti, pa i foje kao nekad Mato Novinar. Ulazeći u domove čeljadi Grada, noseći im i radost i tugu, sve ih je zno, sve ih je upoznao.

Postao je dio njihovih domova. I navika, običaja, priča, kundurarija, noseći sa sobom svoju bursu od pošte postao je neizostavni dio života Grada. Onaj kojeg se čeka svako jutro, što zbog neke važne vijesti, nekog tajnovita pisma, možda i zbog po koje riječi s njim, onako uz put, ili mirovine od koje se živi. Onda je i on pošao u mirovinu i počeo se sjećati, pomalo počeo i zapisivati sve to što je doživio i proživio kao postijer u Gradu. I malo šire.

Nedavne
objave

Dupisci - logo - footer

DUPISCI.HR koristi "kolačiće" radi poboljšanja korisničkog iskustva.