Društvo dubrovačkih pisaca na Vidoškoj pjesničkoj noći u Stocu
DDP na Vidoškoj pjesničkoj noći u Stocu

nadnevak

Tradicionalna književno pjesnička večer zvana „Vidoška pjesnička noć“ održana je 31. svibnja u Stocu, na prelijepom prostoru Radimlji među stećcima,u organizaciji tamošnje Matice hrvatske i u sklopu Stolačkog kulturnog proljeća 2017. godine.
Podijelite ovaj članak
Između petnaestak pjesnika na ovoj književnoj večeri sudjelovali su i članovi Društva dubrovačkih pisaca Valentina Vukman Zelić, Stanko Krnjić, Boris Njavro i akademik Luko Paljetak, koji je ovogodišnji dobitnik i nagrađenik prigodnog priznanja „Hrvatski stećak“. Tom prigodom Paljetak je na sebi svojstven način pročitao nekoliko svojih pjesama, oduševivši sve prisutne.
Prigodna večer koju je otvorio predsjednik Matice hrvatske u Stocu i domaćin susreta dr Mladen Bošković, te načelnik Općine Stolac Stjepan Bošković, održana je pred velikim brojem okupljenim na Radimlji, među stoljetnim stećcima, u prelijepom fascinantnom okruženju.

Program je po tradiciji vodila Tina Laca, tijekom večeri pjevala je klapa „Luka Ploče“, a uz navedene goste iz Dubrovnika, sudjelovali su Vlatko Majić sa Paga, Ružica Soldo iz Širokog Brijega, Marina Kljajo Radić, Ivan Sivrić i Anita Martinac iz Mostara, Joso Živković iz Orašja, Hrvoje Barbir Barba iz Metkovića, Suzana Lovrić iz Fojnice, Srećko Marjanović i Ivo Raguž iz Stoca, te pokretač cijelog ovog književnog događaja i predsjedik Južnohrvatskog ogranka Društva hrvatskih književnika Ljubo Krmek, inače ovogodišnji dobitnik nagrade „Antun Branko Šimić“ za svoju knjigu „Iz Humske zemlje“.

Nedavne
objave

Dupisci - logo - footer

DUPISCI.HR koristi "kolačiće" radi poboljšanja korisničkog iskustva.